Ny medlem intervju Adlibris

Varmt välkommen Adlibris och CMO Sofia Söderqvist, ny medlem i Sveriges Annonsörer!

Varför valde ni att bli medlem?

Vi är en stor marknadsavdelning med alla kompetenser inhouse, och medlemskapet i Sveriges Annonsörer är ett bra och enkelt sätt för oss att höja kunskapen och få inspiration för alla våra medarbetare.”

Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

“Inspiration, kunskap och att kunna ta del av den specialistkompetens som ingår i medlemskapet, som juridisk rådgivning. Eftersom vi jobbar inhouse med allt från reklamproduktion till online-marknadsföring och PR finns det dessutom flera forum som är relevanta för oss att delta i, exempelvis Effektnätverket. Jag hoppas att vi ska bli en aktiv medlem!”

Är det någon speciell fråga som känns extra viktig att vi driver?

Effektfrågan! Som e-handlare är det viktigt att kunna balansera sina marknadsinsatser på rätt sätt, och hitta den bästa effekten oavsett om man lägger tyngdpunkten på det varumärkesbyggande eller konverteringsdrivande. E-handeln är generellt sett en lågmarginalaffär, så effektfrågan är otroligt viktig för oss.”

Hur kommer du att använda medlemskapet i din egen roll som marknadschef?

“Jag kommer främst att använda det genom att delta i seminarier som ger mig möjlighet att fördjupa mig inom vissa områden. Jag ser också som mitt uppdrag att få våra medarbetare att verkligen nyttja medlemskapet på bästa sätt.”

Vad ser du mest fram emot inför marknadsåret 2021?

“Jag ser fram emot att implementera vår nya strategi som innebär att vi vill ta position som “home of books”. Strategin bygger på att vi ska bli störst i Norden med visionen att kunna inspirera till fler läsupplevelser. Allt talar för att den fysiska boken står inför en renässans, och i spåren av corona ser vi dessutom att allt fler människor väljer att köpa böcker på nätet”.

SNABBFAKTA Adlibris:

• Sveriges största bokhandel och bland de största e-handelsföretagen i Norden.
• Ägs av Bonnier AB.
• Utöver böcker säljer Adlibris garn, leksaker, pyssel och kontorsmaterial.
• Adlibris driver även sajterna Odla.nu och Discshop och
• Antalet anställda är cirka 500.
• 2019 omsatte Adlibrisgruppen 2,2 miljarder kr.

Läs mer om medlemskapet här

Relaterade artiklar

Stina Liljekvist ny ordförande i Sveriges Annonsörer

Stina Liljekvist, Chef Strategisk kommunikation & Marknad på Skandia, har valts till ny styrelseordförande i Sveriges Annonsörer. Samtidigt tar tre nya ledamöter plats i styrelsen. Beslutet fattades vid det årliga föreningssammanträdet den 30…

Ny rapport avslöjar: Marknadsavdelningar drunknar i produktion i stället för att skapa affärsvärde

Marknadsavdelningarna växer och mängden aktiviteter, kanaler och innehåll ökar. Kompetens som tidigare köpts externt flyttar in på marknadsavdelningarna och teamen har utökats med en mängd olika specialistroller. Nu menar majoriteten av marknadscheferna att…

Med Campus Marketing bygger Telia en lärande kultur och skapar en attraktiv arbetsplats för Sveriges bästa talanger

Under 2023 genomför Telia en stor intern utbildningssatsning för att skapa en attraktiv arbetsplats och bygga en lärande kultur. Som stöd i arbetet har de ett skräddarsytt upplägg av Sveriges Annonsörers Campus Marketing.…

Efter 18 år byter Max Apéria spår – ska hjälpa byråer att bli bättre

Max Apéria har varit byrårådgivare hos Sveriges Annonsörer i 18 år men nu är det dags att byta spår. Vi passade naturligtvis på att ställa några frågor för att summera hans erfarenheter.
Fler artiklar