Ny medlem intervju Adlibris

Varmt välkommen Adlibris och CMO Sofia Söderqvist, ny medlem i Sveriges Annonsörer!

Varför valde ni att bli medlem?

Vi är en stor marknadsavdelning med alla kompetenser inhouse, och medlemskapet i Sveriges Annonsörer är ett bra och enkelt sätt för oss att höja kunskapen och få inspiration för alla våra medarbetare.”

Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

“Inspiration, kunskap och att kunna ta del av den specialistkompetens som ingår i medlemskapet, som juridisk rådgivning. Eftersom vi jobbar inhouse med allt från reklamproduktion till online-marknadsföring och PR finns det dessutom flera forum som är relevanta för oss att delta i, exempelvis Effektnätverket. Jag hoppas att vi ska bli en aktiv medlem!”

Är det någon speciell fråga som känns extra viktig att vi driver?

Effektfrågan! Som e-handlare är det viktigt att kunna balansera sina marknadsinsatser på rätt sätt, och hitta den bästa effekten oavsett om man lägger tyngdpunkten på det varumärkesbyggande eller konverteringsdrivande. E-handeln är generellt sett en lågmarginalaffär, så effektfrågan är otroligt viktig för oss.”

Hur kommer du att använda medlemskapet i din egen roll som marknadschef?

“Jag kommer främst att använda det genom att delta i seminarier som ger mig möjlighet att fördjupa mig inom vissa områden. Jag ser också som mitt uppdrag att få våra medarbetare att verkligen nyttja medlemskapet på bästa sätt.”

Vad ser du mest fram emot inför marknadsåret 2021?

“Jag ser fram emot att implementera vår nya strategi som innebär att vi vill ta position som “home of books”. Strategin bygger på att vi ska bli störst i Norden med visionen att kunna inspirera till fler läsupplevelser. Allt talar för att den fysiska boken står inför en renässans, och i spåren av corona ser vi dessutom att allt fler människor väljer att köpa böcker på nätet”.

SNABBFAKTA Adlibris:

• Sveriges största bokhandel och bland de största e-handelsföretagen i Norden.
• Ägs av Bonnier AB.
• Utöver böcker säljer Adlibris garn, leksaker, pyssel och kontorsmaterial.
• Adlibris driver även sajterna Odla.nu och Discshop och
• Antalet anställda är cirka 500.
• 2019 omsatte Adlibrisgruppen 2,2 miljarder kr.

Läs mer om medlemskapet här

Relaterade artiklar

100-wattaren 2022 – här är alla nominerade

I år har 64 bidrag lyckats ta sig igenom juryns nålsöga och nominerats i 100-wattaren 2022, tävlingen som belönar kommunikation som ger effekt.  100-wattaren belönar kommunikationsinsatser som skapar påvisbart affärsvärde genom att påverka…

Influencer-profiler tar ställning mot orealistiska skönhetsideal – slutar retuschera

Inom ramen för initiativet Riktlinjer för Positiv Påverkan har några av Sveriges största influencer-profiler gemensamt arbetat fram riktlinjer för att motverka orealistiska skönhetsideal och kroppshets. Syftet är att minska de negativa effekterna av…

Fame-kampanjer är ett vinnande koncept: det visar ny forskningsrapport

Sveriges Annonsörer och NoA Consulting har tillsammans studerat vilken typ av kommunikation som driver maximal effekt. I en delrapport presenterades insikter som pekade på att kreativitet har flera positiva effekter på kampanjer. Nu…

”Du får konkreta verktyg för bättre varumärkesarbete av en av Sveriges främsta inom området”

Intervju med Carmen Wargborn, Brand and Content Manager Sweden på Ramboll, som gick Campus program Varumärkesstrategi med Erik Modig hösten 2022.
Fler artiklar