Här hittar du svar på vanliga frågor

Finns det begränsningar i tid och antal frågor i den juridiska rådgivningen?

Eftersom vi har många medlemmar är vår tid och möjlighet att svara inte obegränsad men vi har i dagsläget ingen gräns på hur många gånger ni får höra av er. Däremot är en del frågor alltför omfattande och/eller komplexa för att vi ska kunna ta dem inom medlemsrådgivningen och vi kan behöva hänvisa er till extern expertis. Men ni ska alltid känna att ni kan komma till oss och ställa frågan så avgör vi om vi kan svara på den eller inte.

Hur blir vi medlemmar hos er?

Vad kul att ni är intresserade av ett medlemskap, för att bli medlem fyller ni i en medlemsansökan som finns här på hemsidan. Du är också välkommen att boka ett möte med vår medlemsansvarig.

Hur gör jag för att avsluta medlemskapet?

Läs våra Allmänna villkor för medlemskapet här.

Hur gör man om man vill effektcertifiera företaget?

Läs om Effektcertifieringen här.

Ingår Campus Marketing Online i medlemskapet?
Kan ni agera ombud för vårt företag i tvister och vid domstol?

Vi agerar aldrig ombud för våra medlemmars räkning utan har bara en rådgivande funktion inom marknadsföringsrätt och närliggande områden.

Momsen är felräknad på fakturan

Fakturan stämmer. Medlemsavgiften på 1000 kr är momsfri.

Ni har angett fel fakturaadress eller referens.

Vänligen maila in korrekt uppgifter till ekonomiansvarig: [email protected]

Spelas era webinar in?

De flesta webinaren spelas in, som medlem kan du logga in och ta del av dem här.

Vad ingår i medlemskapet beträffande juridisk rådgivning?

Våra jurister ger råd och svarar på frågor och som rör regler kopplade till marknadsföring. Många gånger tangerar marknadsföringen frågor inom upphovsrätt, varumärken, design, GDPR, namn och bild i reklam m.m. och då försöker vi vägleda er medlemmar på bästa sätt. Märker vi att frågan blir alltför omfattande eller ligger utanför vår rådgivning informerar vi om det och erbjuder möjligheter att kontakta externa jurister/advokater. Vi har ett brett kontaktnät och kan ofta guida er till hjälp. Två gånger per år anordnar vi även kurs inom marknadsjuridik och när det kommer nyheter inom lagstiftningen som berör vårt område försöker vi ha webinar och uppdateringar för att ni ska få så färsk information som möjligt. Som medlemmar ska ni alltid känna att ni kan kontakta oss så har vi en dialog om på vilket sätt ni bäst kan få hjälp.

Vad ingår i medlemskapet?

Under fliken Bli medlem här på hemsidan går det bra att läsa mer om vad som ingår, du är även välkommen att kontakta vår medlemsansvarig för att boka en genomgång.

Vi är medlemmar hos er men jag kan inte logga in?

Här kan du läsa om hur du aktiverar ditt konto.

Vi skulle vilja anordna ett lotteri. Är det tillåtet?

För några år sedan ändrades Lotterilagen och ersattes med Spellagen. Vi ändringen öppnades en möjlighet att i vissa fall anordna lotterier utan att ha en licens för detta. En förutsättning för ett sådant lotteri är att deltagandet inte är förenat med en insats och Marknadsföringslagens regler måste så klart följas. Det är svårt att ge ett väldigt generellt svar på frågan så kom ihåg att alltid ta en kontakt med våra jurister om du vill anordna ett lotteri eller en pristävling så att ni följer de regler som finns.

Vi vill använda musik i vår reklamfilm. Hur gör vi då?

För att få använda musik i reklam måste ni ha tillstånd från rättighetshavarna av musiken. Bäst är att kontakta musikförlaget och skivbolaget till den specifika låt det gäller. Om ni inte vet vilka som står bakom låten, går det att kontakta skivbolagens organisation www.ifpi.se och musikförlagens organisation www.musikforlaggarna.se. I vissa lägen kan även Stim som företräder upphovsmännen www.stim.se och SAMI som företräder artister och musiker www.sami.se hjälpa till. Och självklart kan frågan även ställas till våra jurister som gärna guidar er vidare.

Vilka kan gå era lärarledda Campusprogram?

Du måste vara annonsör för att gå våra program. Medlemmar har ett rabatterat pris och anmäler sig på hemsidan, om man inte är medlem och är intresserad kan man kontakta oss med frågan till infomail: [email protected].