Att ha en gemensam definition för hur vi mäter effekt är en nödvändig förutsättning för att faktiskt kunna skapa marknadskommunikation som ger effekt. Sveriges Annonsörers Effektsystem är en branschstandard som ska hjälpa våra medlemmar och deras partners att förstå hur deras marknadskommunikation fungerar genom att mäta rätt saker och på rätt sätt. 

Nu kan du certifiera hela ditt företag (upp till 30 personer), ni väljer mellan fysiskt hos er eller ett digitalt möte. Här kan ni boka och se höstens tider lediga tider.

Vi ställde några frågor till Jacob Anderson, Marknadsdirektör på Yamaha Motor Skandinavien efter att Hanna Riberdahl haft en effetktcertifiering på plats hos Yamaha i maj. 

Yamaha Motor genomför en stor kompetenssatsning och köpte en företagscertifiering till hela marknadsteamet, vad var bakgrunden till att ni såg detta behov? 

Vi vill säkra att vi alla på marknadsavdelningen har samma grundpelare att stå på och att vi har gemensam syn på hur vi får mer effekt på våra investeringar. 

När du bokat in certifieringen, hur togs det emot av marknadsteamet och vad var deras reflektioner efteråt? 

Väldigt positivt men också lite nervöst då alla i teamet inte har samma marknadsföringsbakgrund. Efteråt har vi haft bra diskussioner och jag tror/hoppas många är blivit inspirerat till att gräva djupare.   

Hur kommer du själv att jobba vidare med effektsystemet? 

Inför marknadsplanerna 2024 (som börjar nu) kommer vi välja ut vilka områden i effektsystemet som är viktigast för oss och börja där, sen bygger vi på.  

Vad skulle du vilja skicka med som tips till våra medlemsföretag om man står och överväger att slå till på en effektcertifiering? 

Gör det 😊 Om fler effektcertifierar sig blir det bättre såklart, då kommer vi alla kunna prata ”samma språk” oavsett bransch och tillsammans skapa bättre effekt framöver. 

Yamaha Motor är nu ett av 182 st effektcertifierade företag i sverige, stort grattis till er! 

Relaterade artiklar

Idag öppnar bidragsinlämningen till 100-wattaren 2023 – välkommen att tävla med din kommunikation som gett effekt!

Från och med idag går det att skicka in bidrag till 100-wattaren 2023, tävlingen som belönar kommunikationsinsatser med bevisad effekt. Tävlingsbidragen i 100-wattaren bidrar även till forskning för att fördjupa kunskapen om marknadsföring…

Lagom mix skapar bäst effekt: visar ny forskningsrapport

Sveriges Annonsörer och NoA Consultings genomför varje år en studie för att hitta gemensamma nämnare hos kampanjer som har skapat bäst effekt i Sverige och som visat detta genom att tävla i 100-wattaren.…

Vill du engagera dig i något av våra branschinitiativ?  

Vi öppnar nu upp för fler medlemmar att engagera sig i något av våra branschinitiativ inom Sveriges Annonsörer. Läs mer om initiativen, vad vi jobbar med och vem du ska kontakta om du…

Nu börjar Digital Services Act att gälla för de största plattformarna – ger användare bättre trygghet och transparens 

Från och med nu måste sjutton mycket stora plattformar som Facebook, Linkedin, Google Play, Youtube, med flera samt de två större sökmotorerna Bing och Google search uppfylla sina skyldigheter enligt DSA – Digital…
Fler artiklar