Löfbergs är ett av medlemsföretagen som köpt licenser till vår digitala utbildningsplattform Campus Marketing Online, med mikrokurser inom bland annat marknadsrätt, effekt, strategi och B2B-marknadsföring. Vi ställde några frågor till marknadschef Lena Rodin för att höra vad hon och teamet tycker om Campus Marketing Online och hur de arbetat med mikrokurserna.

Varför valde du att köpa Campus Marketing Online till ditt team på Löfbergs?

Vi är ett team med både seniorer och juniorer alla lika engagerade med olika erfarenheter och kompetenser. Jag tycker det är viktigt att skapa gemensamma bilder, språk, förståelse och prioriteringar i vårt jobb på marknadsavdelningen men också hur vi skapar bättre förståelse internt för vårt jobb mot övrig organisation. De här kurserna är en del av det jobbet oavsett om du är senior eller junior. Helt enkel skapa än bättre effekt för att nå våra affärsmål.

Beskriv vad teamet gillar bäst med Campus Marketing Online?

Alla är överens om att det är väldigt givande. Oavsett ansvarsområde har vi ökat den generella förståelsen för varandras ansvar. Kurserna är lätta att genomföra när som helst och tävlingsmänniskor som vi är vill alla så klart ha alla rätt på testerna första gången 😊.

Mikrokurserna ligger tillgängliga via vår digitala utbildningsplattform dygnet runt och för att få teamet att ta del av kurserna la du upp en egen plan och fördelade ut ansvaret på teamet, berätta lite kort om det?

Vi har jobbat på fler sätt. Först la jag upp en plan där alla hade några utvalda kurser som man var ansvarig för. Den som var ansvarig för kursen presenterade sina reflektioner och fångade upp andras tankar. Det har funkat bra och engagemanget är stort från hela teamet. De senaste kurserna har vi faktiskt genomfört gemensamt i grupp och samtidigt reflekterat och snackat om innehållet. Det har också funkat bra. Alla ska genomföra alla kurser enskilt för att få sitt diplom för respektive kurs

Vad tycker ni om kursledarna?

Det funkar riktigt bra. Oerhört bra ledda kurser. Längderna och uppdelningen i avsnitt är lagom. En kurs med testet på slutet kan klämmas in på ett bra sätt någon gång under arbetsveckan.

Beskriv gärna varför du tycker andra företag ska satsa på Campus Marketing Online

Kurserna hjälper till att bidra till ett gemensamt språk och ett generellt kunskapshöjande oavsett ansvarsområde. Det gör att vi alla kan jobba mer effektivt både med långsiktigt varumärkesbyggande och det mer kortsiktiga och taktiska med en högre kunskapsnivå och inte minst säkra kunskapen kring de mer rättsliga frågorna.

Det har skapat bra diskussioner och reflektioner efteråt. Vi har ändrat vissa arbetssätt och tagit till oss utbildningarna direkt i det operativa arbetet.

Jag har även pratat om kursen i vår ledningsgrupp, både säljansvariga, Sverige chef och HR har varit en del av utbildningen på lite olika sätt. Det blir oerhört mycket lättare att jobba när fler i organisationen får en större förståelse för marknadsavdelningens jobb och hur allt hänger ihop.

Övre rad: Lena Rodin – Head of Marketing, Ulrica Samuelsson – Senior Project Manager B2C, Sofia Mårtensson – Trade coordinator B2B, Felix Hultin – university intern, digital communication, Fredrik Nilsson – Managing Director/Chief Commercial Officer Sweden. Undre rad: Filippa Rutgersson Communication & Market coordinator, Anders Thorén – Head of Communications

Läs mer och köp licenser till ditt team

Mikrokurser inom bland annat marknadsrätt, strategi, effekt och B2B-marknadsföring avsedda för individuella självstudier.
Relaterade artiklar

Stina Liljekvist ny ordförande i Sveriges Annonsörer

Stina Liljekvist, Chef Strategisk kommunikation & Marknad på Skandia, har valts till ny styrelseordförande i Sveriges Annonsörer. Samtidigt tar tre nya ledamöter plats i styrelsen. Beslutet fattades vid det årliga föreningssammanträdet den 30…

Ny rapport avslöjar: Marknadsavdelningar drunknar i produktion i stället för att skapa affärsvärde

Marknadsavdelningarna växer och mängden aktiviteter, kanaler och innehåll ökar. Kompetens som tidigare köpts externt flyttar in på marknadsavdelningarna och teamen har utökats med en mängd olika specialistroller. Nu menar majoriteten av marknadscheferna att…

Med Campus Marketing bygger Telia en lärande kultur och skapar en attraktiv arbetsplats för Sveriges bästa talanger

Under 2023 genomför Telia en stor intern utbildningssatsning för att skapa en attraktiv arbetsplats och bygga en lärande kultur. Som stöd i arbetet har de ett skräddarsytt upplägg av Sveriges Annonsörers Campus Marketing.…

Efter 18 år byter Max Apéria spår – ska hjälpa byråer att bli bättre

Max Apéria har varit byrårådgivare hos Sveriges Annonsörer i 18 år men nu är det dags att byta spår. Vi passade naturligtvis på att ställa några frågor för att summera hans erfarenheter.
Fler artiklar