Max Apéria har varit byrårådgivare hos Sveriges Annonsörer i 18 år men nu är det dags att byta spår. Vi passade naturligtvis på att ställa några frågor för att summera hans erfarenheter.

Du har varit Sveriges Annonsörers byrårådgivare sedan 18 år tillbaka, under dessa år har du genomfört över hela 250 uppdrag ihop med våra medlemsföretag. Varför slutar du efter alla dessa år? 

Jag har ju tidigare jobbat på olika byråer och känner väl till hur deras vardag kan se ut. Så jag tänkte att jag ville summera erfarenheten av 18 år och cirka 250 uppdrag inom byråval och byråsamarbete och se om dessa erfarenheter kan vara till nytta för kommunikationsbyråer.

Vad har varit roligast i din roll som rådgivare?

Att få den positiva responsen och tacksamheten från medlemsorganisationerna i hur man hittar rätt kommunikationspartner och hur man utvecklar ett givande byråsamarbete.

Vad har varit svårast?

Den stora utmaningen har alltid varit att få fram ett så optimalt beslutsunderlag som möjligt för medlemmarna i deras byråvalsprocesser.

Vad kan köparna bli bättre på? 

Att utvärdera sina kommunikationsinvesteringar och utifrån det jobba tillsammans med sina byråer, och sätta kommunikationsmål och arbeta igenom bra briefer tillsammans med sina byråer.

Vad kan byråerna bli bättre på? 

Att förstå kundens vardag och att hjälpa kunden att strukturera kommunikationsarbetet.

Nu lämnar du samarbetet med Gunilla Bergh och Christina Wihlner Lentell från Engage Marketing i byrårådgivningen hos oss. Vad tycker du är det största värdet för våra medlemmar med vår byrårådgivning?

Det är att få sakkunnig hjälp om hur man utvecklar både en bra byråvalsprocess och ett ömsesidigt givande byråsamarbete.

Du har varit en stor inspiration för oss och våra medlemmar, tack för härliga år tillsammans! Var hittar man dig framöver? 

Jag fortsätter mitt arbete som konsult och nås på [email protected]e och på 070-7960774.

Se hur våra byrårådgivare Gunilla och Christina kan hjälpa dig

En bra byråpartner kan vara avgörande för att skapa marknadsföring som ger effekt.
Relaterade artiklar

Stor granskning av influencer marketing inom EU – kritik riktas mot annonsering 

Hur använder ditt företag influencers? Har du koll på reglerna? I en nyligen gjord granskning inom EU framkommer att bara en av fem influencers redovisar att deras inlägg är reklam. Konsumentverket har tillsammans…

Digital Markets Act – Nyheter för marknadsförare 

Den 6 mars i år börjar Digital Markets Act (DMA) att gälla skarpt för de aktörer som beskrivs som grindvakter i regelverket och som EU-kommissionen utsåg under 2023. Reglerna träffar de största digitala…

Empowering consumers for the green transition – nya regler för miljöpåståenden antagna av parlamentet och rådet

Direktivet Empowering consumers for the green transition antogs idag den 20 februari 2024 av Europeiska rådet och har därmed antagits av såväl rådet som EU-parlamentet. Det nya direktivet introducerar en rad nya regler,…

Kommunikation som skapat effekt – här är vinnarna i 100-wattaren 2023

Under torsdagen den 8 februari korades vinnarna i 100-wattaren 2023 vid en festfylld kväll i Stockholms stadshus. Kvällen leddes av Kristian Luuk och Daniel Hallberg och bjöd på underhållning av Isaac and The Soul…
Fler artiklar