Illegala streamingtjänster utgör ett stort problem för många upphovspersoner och rättighetshavare. Senaste årens domstolsavgöranden både i Sverige och utomlands visar att en betydande del av finansieringen av dessa sajter kommer från annonsintäkter.

Inte sällan handlar det om annonsering där avsändaren varken har avsett eller ens haft kännedom om att annonsinvesteringen går till piratverksamhet.

Under det här seminariet som arrangeras av PRV (Patent- och registreringsverket) och Sveriges Annonsörer får du mer information om annonsintäkternas betydelse för piratverksamheten, hur ofrivillig annonsering uppstår och om det kan undvikas:

  • Nätpiraternas affärsmodeller
  • Frivillig annonsering på illegala streamingtjänster finansierar kriminella nätverk
  • Annonsbedrägeri, Ad Fraud, ha koll på att dina visningar är riktiga personer
  • Hur kommer vi till rätta med ofrivillig annonsering av piratverksamhet

Frukostseminariet vänder sig främst till dig som köper kommunikation, arbetar på kommunikationsbyrå eller är politiskt förtroendevald.

Välkomna!

PRV & Sveriges Annonsörer

Om Föreläsarna

Peter Hedin, PRV

Sara Lindbäck, Rättighetsalliansen

Peter Mackhé, medieexpert på Sveriges Annonsörer

Niklas Briselius och Tobias Eltell, jurister på Sveriges Annonsörer

Om seminariet

Det här seminariet arrangeras av PRV och Sveriges Annonsörer och vi är hos PRV på Valhallavägen 136. Vi inleder med frukostmingel klockan 08:00. Seminariet börjar klockan 08:30 och slutar senast 09:30.

Anmälningsvillkor

Seminariet är kostnadsfritt och om du får förhinder kan anmälan överlåtas till annan person inom samma företag. Eventuell avanmälan måste göras senast 24 timmar innan seminarietillfället, i annat fall debiteras medlemmar en ”no-show”-avgift på 300 kronor ex. moms. Du avanmäler dig genom att maila till [email protected]​. Begränsat antal platser och principen först till kvarn gäller, senast den 10/2 vill vi ha din anmälan.

 

De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverksseminarier/inbjudningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.

Registrera dig här

De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverk/webinar/inbjudningar/utbildningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.