Annonsinvesteringarna i Retail Media förutspås flerdubblas till 2026 och många är nyfikna på att veta mer, men vad är Retail Media egentligen? I detta webinar kommer Adform berätta mer hur man kommer igång och vem kan arbeta med ett Retail Media erbjudande?

Om dagens webinar

I detta webinar kommer Adform berätta mer om Retail Media. IAB Europe förutspår att annonsinvesteringarna i Retail Media kommer flerdubblas till 2026 och många är nyfikna på att veta mer, men vad är det egentligen? Amazon skapade trenden och traditionella retailers på den amerikanska marknaden som Walmart, Kroger och Target arbetar väldigt mycket med detta idag. De kapitaliserar på sin digitala trafik i kombination med deras lojalitetsprogam och data.

Förutom att ge en ny intäktsström för återförsäljare, kan Retail Media också gynna varumärken genom att de kan nå sin målgrupp i rätt miljö och mäta effekten av deras annonsering mer exakt. För konsumenter kan annonserna bli mer relevanta för just dem, vilket ger en bättre shoppingupplevelse överlag.

Tredjepartskakans död är också en stor anledning till sektorns framfart och att det är en av de snabbast växande sektorerna inom digital marknadsföring just nu. Många annonsköpare ser en stor möjlighet att ta del av förstapartsdata som man kan nyttja inom Retail Media.

Efter webinaret hoppas vi att ni har med er inspiration kring hur ni kan arbeta med Retail Media både i form av köpare och säljare av media.

Det här får du veta mer om

  • Vad är Retail Media och hur kan man arbeta med det?
  • Hur kan man komma igång?
  • Vem kan arbeta med ett Retail Media erbjudande?
  • Hur ser det ut på den nordiska marknaden jämfört med i USA där man kommit längre?

Detta webinar är digitalt via Zoom, och är exklusivt och utan kostnad för medlemmar i Sveriges Annonsörer och kunder till Adform.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

Föreläsare

Malin Thallaug

Enterprise Sales Director
Adform

Niklas Nikolaidis

Partner, Marketing Technology
Curamando
Registrera dig här

De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverk/webinar/inbjudningar/utbildningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.

Relaterade event

Möt oss i Almedalen: Kommunikationens roll i den hållbara omställningen

Under rubriken "Kommunikationens roll i den hållbara omställningen" bjuder vi tillsammans med IAB Sverige, Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM), Sveriges Mediebyråer och SWEDMA in till en eftermiddag med tre föreläsningar i Almedalen torsdag 29 juni.

CommToAct – Greenwashing och Greenhushing

Sveriges Annonsörer, Sveriges Kommunikationsbyråer, IAB Sverige och Sveriges Mediebyråer lanserar CommToAct. Ett initiativ som syftar till att skapa trovärdig kommunikation och samtidigt upplyser om vikten av att hela marknad- och kommunikationsbranschen tar ansvar…

Meta berättar mer om hur de jobbar med Brand Safety

Today we will hear Meta share information on how to advertise brand safe on their platforms. We have released a translation of the GARM Framework into some of the Nordic languages and have…
Fler event