Marknadsjuridisk utbildning. Dessa två utbildningstillfällen som ingår i medlemskapet vänder sig i första hand till dig som jobbar på marknadsavdelningen men även jurister som kommer i kontakt med marknads- och reklamjuridiska frågor, vi har delat upp innehållet på två halvdagar.

Agenda Dag 1, fredag 21/4 kl. 09-12

Under dagen går vi bland annat igenom gränsdragningen mellan reklam och yttrandefrihet, juridiken kring influencers, grundläggande marknadsföringsrätt, vad som gäller vid prissänkningar och konsumentrecensioner och vad lagen numera säger om sanktioner.

Vi kommer även att gå igenom konsten att använda sig av miljöpåståenden utan att göra fel.

Anmäl dig till Dag 1 här

Med reservation för eventuella ändringar i agendan.

Agenda Dag 2, fredag 5/5 kl. 09-12

Under vår andra dag pratar vi bland annat om tävlingar och reklamlotterier, marknadsföring och integritet – hur ska man tänka med cookies och hur förhåller man sig till GDPR, vad säger lagen om namn och bild i reklam och vad gäller för obeställd reklam?

Därutöver kommer vi även att gå igenom viktiga regler inom immaterialrätten som marknadsförare behöver ha koll på och mycket annat.

Anmäl dig till Dag 2 här

Det praktiska

Den marknadsjuridiska utbildningen sker digitalt via Zoom mellan klockan 09:00-12:00 (spelas inte in).
Har du några funderingar är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

Kostnad

Medlem i Sveriges Annonsörer: ingår i medlemskapet
Kostnad för icke medlemsföretag (endast annonsör/köpare): 8 000 kr exkl moms per person

Föreläsare

Cecilia Torelm Tornberg

Advokat
Advokatfirman MarLaw

Ulrika Wendt

Jurist
Sveriges Annonsörer

Jakob Rönnerbäck

Jurist
Sveriges Annonsörer
Registrera dig här

De personuppgifter du lämnar till oss i samband med nätverk/webinar/inbjudningar/utbildningar behandlas i enlighet med Dataskyddförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i något annat syfte än att göra din upplevelse av vår aktivitet blir så bra som möjligt. Ta del av våra fullständiga riktlinjer för hantering av personuppgifter.

Relaterade event

Campus Marketing Program: Generativ AI med Fredrik Holmén

Passa på att utbilda dig i höst! Vårt program Generativ AI för marknadsförare under två halvdagar är exklusivt för medlemmar i Sveriges Annonsörer. Kursansvarig för utbildningen är Fredrik Holmén.

Campus Marketing Program: Generativ AI med Sara Öhman

Passa på att utbilda dig i höst! Vårt program Generativ AI för marknadsförare under två halvdagar är exklusivt för medlemmar i Sveriges Annonsörer. Kursansvarig för utbildningen är Sara Öhman.

Campus Marketing Program: B2B Marketing med Malin Sjöman & Mats Rönne

Passa på att utbilda dig i höst! Våra Program under tre halvdagar är exklusiva för medlemmar i Sveriges Annonsörer och sker under ledning av några av Sveriges främsta experter inom ämnesområdet.

Campus Marketing Program: Varumärkesstrategi med Erik Modig

Passa på att utbilda dig i höst! Våra Program under tre halvdagar är exklusiva för medlemmar i Sveriges Annonsörer och sker under ledning av några av Sveriges främsta experter inom ämnesområdet.
Fler event