En bra byråpartner kan vara avgörande för att kunna skapa framgångsrik marknadsföring som ger effekt. Men att välja rätt partner – och få en bra och långsiktig relation – kräver tid, resurser, kunskap och koll på hur branschen utvecklas.

Genom ett exklusivt samarbete har vi möjlighet att erbjuda våra medlemmar tillgång till Sveriges främsta experter på byråsamarbeten; Max Apéria samt Gunilla Bergh och Christina Wihlner Lentell från Engage Marketing.

Vi bad Max Apéria svar på några frågor:

Vilken är den vanligaste frågan du får från våra medlemmar?

Vi behöver byta byrå. Vi har ingen aning om hur vi ska genomföra en byråvalsprocess eller vilka möjliga byråer det finns där ute. Kan du hjälpa oss med det?

Om det är något du vill lyfta i våra upphandlingsrekommendationer – vad skulle det vara?

Det är att det finns mängder av tips, dels på hur man sätter igång en byråvalsprocess, dels på hur man ska genomföra en sådan process som syftar till ett så bra beslutsunderlag som möjligt. Ladda ner våra rekommendationer här

Vad är ditt hetaste tips för att utveckla befintliga byråsamarbeten?

Att man, byrå och kund, avsätter en dag då och då där parterna pratar om mjukvaran samarbete. Alltså hur man jobbar tillsammans, hur processerna kan förbättras och hur man kan skapa än mer inspiration i samarbetet.

Vad ser du som den största utmaningen för marknadsavdelningen idag med deras byrårelationer?

Det är att skapa samsyn kring problemformulering för varumärket och att hitta rätt väg för att skapa en framgångsrik kommunikation. Detta utifrån resurser och interna krav och önskemål.

Se hur Max hjälpa er att förbättra, byta eller se över era byrårelationer

Max hjälper dig att navigera i det föränderliga byrålandskapet och skapa väl fungerande relationer. Klicka här.