Canan Yasar

100-wattaren 2020 är öppen för bidragsinlämning och nedräkningen inför 100-wattaren 2020 är igång! vi har snackat med Canan Yasar, creative director för PR-byrån Obeya och juryordförande i kategorin ”100-fattaren”:

Hur känner du inför uppdraget att vara med och utse den kommunikation som skapat bäst effekt under året?

”Jag är väldigt hedrad och peppad och ser mycket fram emot det! Jag startade min egen PR-byrå för att jag vill få fler företag att ta ansvar för sin kommunikation och därför känns det ärofyllt att få leda den här gruppen. Vi ska ju utse varumärket som har ”fattat grejen”.”

Utifrån din bakgrund och erfarenhet, vad ser du som ditt främsta bidrag i juryarbetet?

”Att jag jobbar med de här frågorna till vardags och dessutom driver dem i branschen tror jag blir värdefullt. Jag hoppas också att kunna bidra till större förståelse för kopplingen mellan affären och ansvarstagande kommunikation. Min erfarenhet från tidigare juryarbete i andra tävlingar kan såklart också hjälpa till. Jag har vanligtvis väldigt mycket och starka åsikter, men i den här rollen som ordförande ska jag försöka att inte tycka för mycket själv utan ta ansvar för hela gruppen.”

Hur ser du på det nya tävlingsupplägget, med ett nytt och mer standardiserat tävlingsformulär?

”Jag har suttit i många juryer och vet att det kan vara svårt att ställa de inskickade bidragen mot varandra. De är ofta uppbyggda på väldigt olika sätt. Med det här upplägget tror jag att det blir betydligt lättare, så det är ett väldigt bra initiativ.”

Det är första du gången du medverkar i 100-wattaren, vad är dina förväntningar?

Dels att jag själv ska bli inspirerad av allt det jag ser och hör, men framför allt vill jag utse en vinnare som kan inspirera andra till att våga vara modiga i sin kommunikation. Det är tyvärr något som många varumärken inte vågar. Jag ser också fram emot att möta de andra jurydeltagarna och ta del av insikter och perspektiv som jag själv inte sitter på. Sen förväntar jag mig förstås också att ha kul!”

Till sist, vad är ditt bästa tips till den som tävlar i 100-wattaren?

”Säkerställ att inskicket inte skapar några frågetecken. Vi i juryn ska inte behöva sitta och spekulera i vad briefen eller idén egentligen var. Så fundera på vilka frågor som skulle kunna uppstå och se till att de besvaras. Om vi måste gissa så kommer vi inte att kunna bedöma korrekt. Så mitt bästa tips är att skapa ett tydligt bidrag.”

Om ”100-fattaren”
I 100-fattaren tävlar du med inkluderande, normbildande och/eller hållbara aktiviteter. Arbetet ska ha pågått under en tidsperiod på minst tre år, och kan bestå av en eller flera aktiviteter. Vinnaren av 100-fattaren ska ha skapat kommunikation som är inkluderande, bryter eller utmanar gängse schabloner och fördomar om en företeelse, grupp, attityd eller beteende. Med andra ord bidragit till att skapa ett öppnare och mer positivt samhällsklimat. Pristagaren ska ha utmanat sig själv och sin bransch samt inspirerat fler till att agera och tänka i nya banor.

Läs mer och tävla i 100-wattaren 2020 senast 21 oktober här

Relaterade artiklar

Stina Liljekvist ny ordförande i Sveriges Annonsörer

Stina Liljekvist, Chef Strategisk kommunikation & Marknad på Skandia, har valts till ny styrelseordförande i Sveriges Annonsörer. Samtidigt tar tre nya ledamöter plats i styrelsen. Beslutet fattades vid det årliga föreningssammanträdet den 30…

Ny rapport avslöjar: Marknadsavdelningar drunknar i produktion i stället för att skapa affärsvärde

Marknadsavdelningarna växer och mängden aktiviteter, kanaler och innehåll ökar. Kompetens som tidigare köpts externt flyttar in på marknadsavdelningarna och teamen har utökats med en mängd olika specialistroller. Nu menar majoriteten av marknadscheferna att…

Med Campus Marketing bygger Telia en lärande kultur och skapar en attraktiv arbetsplats för Sveriges bästa talanger

Under 2023 genomför Telia en stor intern utbildningssatsning för att skapa en attraktiv arbetsplats och bygga en lärande kultur. Som stöd i arbetet har de ett skräddarsytt upplägg av Sveriges Annonsörers Campus Marketing.…

Efter 18 år byter Max Apéria spår – ska hjälpa byråer att bli bättre

Max Apéria har varit byrårådgivare hos Sveriges Annonsörer i 18 år men nu är det dags att byta spår. Vi passade naturligtvis på att ställa några frågor för att summera hans erfarenheter.
Fler artiklar