Jim Carlberg

Jim Carlberg, marknadschef, varför har ni valt att bli medlem?

”Som en av Sveriges största annonsköpare tycker vi att det är viktigt att vara med och påverka utvecklingen i branschen, inte minst när det gäller effektfrågan. Vi uppskattar verkligen att Sveriges Annonsörer satsar på ett område som är så centralt för oss, det var faktiskt helt avgörande för att vi blev medlemmar. Dessutom känns det viktigt och rätt att engagera sig i en intresseorganisation som driver viktiga ansvars- och hållbarhetsfrågor.”


Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

”Framförallt att få vara en del av satsningen på effektfrågorna, både genom att bidra med våra egna erfarenheter och kunskaper och få värdefulla insikter från andra annonsörer.”


Är det någon speciell fråga som känns extra viktig att vi driver?

”Jag skulle säga att effektfrågan är det enskilt viktigaste ämnet för oss. Att Sveriges Annonsörer dessutom har knutit till sig så pass bra personer och auktoriteter inom det här området ser vi som en garant för att det är en genuin och långsiktig satsning.”


Hur kommer du att använda medlemskapet i din egen roll som marknadschef? 

”Jag hoppas att kunna involvera mig i olika medlemsnätverk, både sådana som redan finns och de som är på väg att starta upp. Det är otroligt värdefullt att få ta del av andras erfarenheter, och jag gillar också att nätverken är branschöverskridande eftersom det kan bidra till en större öppenhet mellan deltagarna. Under året har jag också engagerat mig som juryordförande i 100-wattaren, och det är ett väldigt spännande och värdefullt sammanhang för mig personligen.”


Vad ser du mest fram emot inför marknadsåret 2021?

”Tre har haft ett otroligt framgångsrikt år, trots de speciella förutsättningar som varit. Vi tar in allt fler kunder från våra konkurrenter och har den starkaste tillväxten sedan 2016. Dessutom är vi just nu den mest lönsamma operatören på marknaden, vilket gör oss oerhört stolta. Men vi behöver ta ännu större kliv, och därför har vi genomfört ett omfattande strategiskt arbete som kommer att resultera i många spännande nyheter under nästa år. Bland annat lanserar vi ett helt nytt kommunikationskoncept, och det är något jag verkligen ser fram emot!”

Snabbfakta Tre:

  • Startade 2003 som utmanare och pionjär inom nya mobila tjänster och uppkoppling.
  • Ägs till 60 % av Hongkongbaserade CK Hutchison och 40 % av svenska Investor AB.
  • Har drygt 1 600 medarbetare varav 900 tillhör huvudkontoret i Stockholm.
  • Driver även varumärket Hallon, en systeroperatör som agerar prispressare på marknaden.

Läs fler nyheter

Relaterade artiklar

Stina Liljekvist ny ordförande i Sveriges Annonsörer

Stina Liljekvist, Chef Strategisk kommunikation & Marknad på Skandia, har valts till ny styrelseordförande i Sveriges Annonsörer. Samtidigt tar tre nya ledamöter plats i styrelsen. Beslutet fattades vid det årliga föreningssammanträdet den 30…

Ny rapport avslöjar: Marknadsavdelningar drunknar i produktion i stället för att skapa affärsvärde

Marknadsavdelningarna växer och mängden aktiviteter, kanaler och innehåll ökar. Kompetens som tidigare köpts externt flyttar in på marknadsavdelningarna och teamen har utökats med en mängd olika specialistroller. Nu menar majoriteten av marknadscheferna att…

Med Campus Marketing bygger Telia en lärande kultur och skapar en attraktiv arbetsplats för Sveriges bästa talanger

Under 2023 genomför Telia en stor intern utbildningssatsning för att skapa en attraktiv arbetsplats och bygga en lärande kultur. Som stöd i arbetet har de ett skräddarsytt upplägg av Sveriges Annonsörers Campus Marketing.…

Efter 18 år byter Max Apéria spår – ska hjälpa byråer att bli bättre

Max Apéria har varit byrårådgivare hos Sveriges Annonsörer i 18 år men nu är det dags att byta spår. Vi passade naturligtvis på att ställa några frågor för att summera hans erfarenheter.
Fler artiklar