Jim Carlberg

Jim Carlberg, marknadschef, varför har ni valt att bli medlem?

”Som en av Sveriges största annonsköpare tycker vi att det är viktigt att vara med och påverka utvecklingen i branschen, inte minst när det gäller effektfrågan. Vi uppskattar verkligen att Sveriges Annonsörer satsar på ett område som är så centralt för oss, det var faktiskt helt avgörande för att vi blev medlemmar. Dessutom känns det viktigt och rätt att engagera sig i en intresseorganisation som driver viktiga ansvars- och hållbarhetsfrågor.”


Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

”Framförallt att få vara en del av satsningen på effektfrågorna, både genom att bidra med våra egna erfarenheter och kunskaper och få värdefulla insikter från andra annonsörer.”


Är det någon speciell fråga som känns extra viktig att vi driver?

”Jag skulle säga att effektfrågan är det enskilt viktigaste ämnet för oss. Att Sveriges Annonsörer dessutom har knutit till sig så pass bra personer och auktoriteter inom det här området ser vi som en garant för att det är en genuin och långsiktig satsning.”


Hur kommer du att använda medlemskapet i din egen roll som marknadschef? 

”Jag hoppas att kunna involvera mig i olika medlemsnätverk, både sådana som redan finns och de som är på väg att starta upp. Det är otroligt värdefullt att få ta del av andras erfarenheter, och jag gillar också att nätverken är branschöverskridande eftersom det kan bidra till en större öppenhet mellan deltagarna. Under året har jag också engagerat mig som juryordförande i 100-wattaren, och det är ett väldigt spännande och värdefullt sammanhang för mig personligen.”


Vad ser du mest fram emot inför marknadsåret 2021?

”Tre har haft ett otroligt framgångsrikt år, trots de speciella förutsättningar som varit. Vi tar in allt fler kunder från våra konkurrenter och har den starkaste tillväxten sedan 2016. Dessutom är vi just nu den mest lönsamma operatören på marknaden, vilket gör oss oerhört stolta. Men vi behöver ta ännu större kliv, och därför har vi genomfört ett omfattande strategiskt arbete som kommer att resultera i många spännande nyheter under nästa år. Bland annat lanserar vi ett helt nytt kommunikationskoncept, och det är något jag verkligen ser fram emot!”

Snabbfakta Tre:

  • Startade 2003 som utmanare och pionjär inom nya mobila tjänster och uppkoppling.
  • Ägs till 60 % av Hongkongbaserade CK Hutchison och 40 % av svenska Investor AB.
  • Har drygt 1 600 medarbetare varav 900 tillhör huvudkontoret i Stockholm.
  • Driver även varumärket Hallon, en systeroperatör som agerar prispressare på marknaden.

Läs fler nyheter

Relaterade artiklar

100-wattaren 2023 – se alla nominerade bidrag

I år har 73 bidrag lyckats ta sig igenom juryns nålsöga och nominerats i 100-wattaren 2023, tävlingen som belönar kommunikation som ger effekt.

Effektkalendern 2023

I Effektkalendern 2023 lyfter vi fram några av våra mest uppskattade produkter på nytt. Varje advent får du nyinspiration för att skapa marknadsföring som ger effekt.Luckor och länkar hittar du på vår Facebook-…

Influencer marketing – ny vägledning från EU, ny tuff dom och skatteregler 

Influencer marketing är ett område högt upp på agendan för EU-kommissionen. Bland annat genomför kommissionen i samarbete med de nationella tillsynsmyndigheterna nu en granskning över hur influencers inom unionen sköter sig på sociala…

Black Friday närmar sig – Konsumentverket granskar prismarknadsföring

Konsumentverket gick idag ut med ett pressmeddelande om att man under oktober och november genomför en så kallad sweep där flera företags prisinformation kommer att granskas för att se om prisnedsättningsregeln i prisinformationslagen…
Fler artiklar