Jim Carlberg

Jim Carlberg, marknadschef, varför har ni valt att bli medlem?

”Som en av Sveriges största annonsköpare tycker vi att det är viktigt att vara med och påverka utvecklingen i branschen, inte minst när det gäller effektfrågan. Vi uppskattar verkligen att Sveriges Annonsörer satsar på ett område som är så centralt för oss, det var faktiskt helt avgörande för att vi blev medlemmar. Dessutom känns det viktigt och rätt att engagera sig i en intresseorganisation som driver viktiga ansvars- och hållbarhetsfrågor.”


Vad hoppas ni få ut av medlemskapet?

”Framförallt att få vara en del av satsningen på effektfrågorna, både genom att bidra med våra egna erfarenheter och kunskaper och få värdefulla insikter från andra annonsörer.”


Är det någon speciell fråga som känns extra viktig att vi driver?

”Jag skulle säga att effektfrågan är det enskilt viktigaste ämnet för oss. Att Sveriges Annonsörer dessutom har knutit till sig så pass bra personer och auktoriteter inom det här området ser vi som en garant för att det är en genuin och långsiktig satsning.”


Hur kommer du att använda medlemskapet i din egen roll som marknadschef? 

”Jag hoppas att kunna involvera mig i olika medlemsnätverk, både sådana som redan finns och de som är på väg att starta upp. Det är otroligt värdefullt att få ta del av andras erfarenheter, och jag gillar också att nätverken är branschöverskridande eftersom det kan bidra till en större öppenhet mellan deltagarna. Under året har jag också engagerat mig som juryordförande i 100-wattaren, och det är ett väldigt spännande och värdefullt sammanhang för mig personligen.”


Vad ser du mest fram emot inför marknadsåret 2021?

”Tre har haft ett otroligt framgångsrikt år, trots de speciella förutsättningar som varit. Vi tar in allt fler kunder från våra konkurrenter och har den starkaste tillväxten sedan 2016. Dessutom är vi just nu den mest lönsamma operatören på marknaden, vilket gör oss oerhört stolta. Men vi behöver ta ännu större kliv, och därför har vi genomfört ett omfattande strategiskt arbete som kommer att resultera i många spännande nyheter under nästa år. Bland annat lanserar vi ett helt nytt kommunikationskoncept, och det är något jag verkligen ser fram emot!”

Snabbfakta Tre:

  • Startade 2003 som utmanare och pionjär inom nya mobila tjänster och uppkoppling.
  • Ägs till 60 % av Hongkongbaserade CK Hutchison och 40 % av svenska Investor AB.
  • Har drygt 1 600 medarbetare varav 900 tillhör huvudkontoret i Stockholm.
  • Driver även varumärket Hallon, en systeroperatör som agerar prispressare på marknaden.

Läs fler nyheter

Relaterade artiklar

Sveriges Annonsörer vinner internationellt pris på WFA President Award för Campus Marketing

Sveriges Annonsörer har återigen fått internationell erkännande genom att vinna det prestigefyllda WFA President Award för sitt banbrytande kunskapsprogram, Campus Marketing. Prisutdelningen ägde rum igår kväll och lyfter fram det betydande arbete som…

Siffrorna som visar att reklam är lönsamt

141 varumärken i 14 kategorier. Drygt 20 miljarder kronor i mediainvesteringar över tre år. 10 olika huvudmedier. 5 olika konsultgrupper. Det är svårt att inte bli imponerad av dataunderlaget som ligger till grund…

Välkommen på vårt årsmöte den 22 maj

Sveriges Annonsörer kallar till årsmöte. Missa inte möjligheten att som medlem göra din röst hörd. Årsmötet är exklusivt för dig som medlem i Sveriges Annonsörer.

Green Claims direktivet – uppdatering från lagstiftningsprocessen

Vi har tidigare rapporterat om den föreslagna nya EU-lagen – Green claims direktivet. Eftersom det snarare är regel än undantag att ett ursprungligt förslag ändras innan det klubbas igenom som slutgiltigt tar denna…
Fler artiklar