Per Carleö

Bidragsinlämningen till 100-wattaren 2020 är öppen och de 70 jurymedlemmarna väntar ivrigt på att få utse den kommunikation som skapat bäst effekt under året. Vi har snackat med Per Carleö, marknadsdirektör på Volvo Cars och juryordförande i kategorin ”Konsument”.

Hur känner du inför juryuppdraget?

”Det är ett ärofyllt, spännande och mycket roligt uppdrag. Jag tycker att 100-wattaren är en viktig tävling eftersom effektfrågan är något som jag brinner för och engagerar mig i.”

Utifrån din bakgrund och erfarenhet, vad ser du som ditt främsta bidrag i juryarbetet?

”Jag har både varit marknadsansvarig hos en stor annonsör och jobbat på flera olika byråer, och det är en bredd som jag drar nytta av i juryarbetet. Jag vet också hur mycket arbete som ligger bakom effektiv och effektfull marknadsföring, och jag känner stor respekt för det. Men mitt främsta bidrag i juryarbetet är kanske ändå att jag kan vara rätt kritisk, och det kommer jag att vara när jag granskar bidragen.”

Hur ser du på det nya tävlingsupplägget, med ett nytt och mer standardiserat tävlingsformulär?

”Jag tycker att det är väldigt bra, och det skapar en trygghet för oss i juryn och bland de tävlande att bidragen tävlar på lika villkor. Det ska inte handla om hur skicklig man är på att sätta ihop en casefilm eller hur väl man formulerar sig i text, utan det är effekt vi bedömer och inget annat!”

Du har själv både tävlat och vunnit i 100-wattaren flera gånger. Vad är ditt bästa minne?

”Mitt bästa minne är när vi på Volvo Cars fick äran att motta pris i kategorin Långsiktigt. Det är ett enormt viktigt område som jag inte tycker prioriteras tillräckligt ofta, och därför var det en stor ära att ta emot pris i just den kategorin för ”Made by Sweden” 2018.”

Till sist, vad är ditt bästa tips till den som tävlar i 100-wattaren?

”Försök att vara så pedagogisk och beskrivande som möjligt. Utgå från att ingen känner till din bransch, ditt företag eller din utmaning. Låt flera personer läsa igenom ditt bidrag innan du skickar in det, och tänk på att personerna som läser inte ska ha någon insikt om caset sedan tidigare. Det är så lätt att bli hemmablind. Men återigen, var så tydlig som möjligt, och ta inga genvägar!”

Om kategorin ”Konsument”
Här tävlar kommunikation som är riktad till konsumenter. I ”Konsument Singel” tävlar bidrag med med en enda eller en bärande enhet och i ”Konsument Multi” tävlar bidrag med enheter och kanaler som samverkat i en integrerad kampanj.

Läs mer och tävla i 100-wattaren 2020 senast 21 oktober här

Relaterade artiklar

Stor granskning av influencer marketing inom EU – kritik riktas mot annonsering 

Hur använder ditt företag influencers? Har du koll på reglerna? I en nyligen gjord granskning inom EU framkommer att bara en av fem influencers redovisar att deras inlägg är reklam. Konsumentverket har tillsammans…

Digital Markets Act – Nyheter för marknadsförare 

Den 6 mars i år börjar Digital Markets Act (DMA) att gälla skarpt för de aktörer som beskrivs som grindvakter i regelverket och som EU-kommissionen utsåg under 2023. Reglerna träffar de största digitala…

Empowering consumers for the green transition – nya regler för miljöpåståenden antagna av parlamentet och rådet

Direktivet Empowering consumers for the green transition antogs idag den 20 februari 2024 av Europeiska rådet och har därmed antagits av såväl rådet som EU-parlamentet. Det nya direktivet introducerar en rad nya regler,…

Kommunikation som skapat effekt – här är vinnarna i 100-wattaren 2023

Under torsdagen den 8 februari korades vinnarna i 100-wattaren 2023 vid en festfylld kväll i Stockholms stadshus. Kvällen leddes av Kristian Luuk och Daniel Hallberg och bjöd på underhållning av Isaac and The Soul…
Fler artiklar