Sveriges Annonsörers tidigare VD har lämnat oss, 88 år gammal. Svante Sköldberg var Sveriges Annonsörers (dåvarande Annonsörföreningen) verkställande direktör mellan åren 1980-1993.

Svantes arbete för föreningen är minst sagt betydande. Bland annat var han med i Tv-reklamutredningen som ledde till införandet av reklam i TV, där TV3 var först ut. Han var även med i framförhandlingen av ett då i världen unikt standardavtal mellan annonsör och kommunikationsbyrå. Etableringen av Etiska Rådet mot Könsdiskriminerande reklam, ERK var Svante var initiativtagare till 1989. Och likaså etablering av Institutet för Reklammätningar, IRM. Icke att förglömma ett nytt annonsavtal som innebar att byrån/förmedlaren kund kunde föra över provisionen helt eller delvis till kunden, vilket inte var tillåtet tidigare (1981).

Svante Sköldberg brann för annonsörernas frågor och stod alltid på deras sida. Men i lika stor grad var Svante en förstklassig diplomat respekterad i alla läger, vilket lätt kan läsas i det fina arbete vi än i dag har Svante att tacka för.

Varje jul var Svante uppe på Sveriges Annonsörers kontor med hälsokost (choklad). Med sig hade han naturligtvis också en rad muntra historier som han delade med sig av.

Tack Svante.

/Styrelse och kollegor på Sveriges Annonsörer

Relaterade artiklar

Sveriges Annonsörer vinner internationellt pris på WFA President Award för Campus Marketing

Sveriges Annonsörer har återigen fått internationell erkännande genom att vinna det prestigefyllda WFA President Award för sitt banbrytande kunskapsprogram, Campus Marketing. Prisutdelningen ägde rum igår kväll och lyfter fram det betydande arbete som…

Siffrorna som visar att reklam är lönsamt

141 varumärken i 14 kategorier. Drygt 20 miljarder kronor i mediainvesteringar över tre år. 10 olika huvudmedier. 5 olika konsultgrupper. Det är svårt att inte bli imponerad av dataunderlaget som ligger till grund…

Välkommen på vårt årsmöte den 22 maj

Sveriges Annonsörer kallar till årsmöte. Missa inte möjligheten att som medlem göra din röst hörd. Årsmötet är exklusivt för dig som medlem i Sveriges Annonsörer.

Green Claims direktivet – uppdatering från lagstiftningsprocessen

Vi har tidigare rapporterat om den föreslagna nya EU-lagen – Green claims direktivet. Eftersom det snarare är regel än undantag att ett ursprungligt förslag ändras innan det klubbas igenom som slutgiltigt tar denna…
Fler artiklar