En ny poddistributör samt en poddaktör ansluter sig till Poddindex efter en tids validering av data samt granskning av siffror.

Pod.space – som ägs av Bowtie  AB – samt Make Sense Media med Felicia Lagerwall som har poddarna Filip och Fredrik, Pillowtalk, Veckans Bläcka, Parnevik & Engblom, Nu ska du få höra, med Malin och Anitha med flera börjar nu publicera sina siffror på Poddindex tillsammans med Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och Nent som har varit med i Poddindex sedan lanseringen 2017.

Poddindex är än så länge världens enda gemensamma räckviddsmätning för poddar där man får siffror på hur många unika som lyssnat varje vecka och hur många avsnitt man lyssnat på så att man kan se hur stort annonslagret är på respektive podd samt hos poddnätverken. Norge arbetar i dagsläget med att få fram en gemensam mätning för poddar och det pågår även liknade initiativ i andra delar i världen, vilket är bra för poddmediet och alla annonsörer som vill annonsera i det nya heta mediet.

Certifieringsteamet har gått igenom data från Pod.space och har under en tid testat importer av data till Poddindex samt granskat siffror för certifieringen till Poddindex.

Även andra poddaktörer får nu ännu ett alternativ till att välja mellan om de vill publicera sina siffror på Poddindex. Vilket skapar möjligheter för ännu bättre transparens samt ordning och reda på de siffror som presenteras när man pratar om hur många som lyssnat på de poddar som finns i Sverige.

”Vi startade Pod.space sommaren 2018 och har sedan dess tillsammans med ett fåtal stora poddar testat tjänsten inför en bredare lansering under 2019. Att redan nu kunna erbjuda våra svenska kreatörer ett rättvist mätinstrument för lyssnarsiffror är fantastiskt roligt. Det känns även som ett viktigt steg i helt rätt riktning när vi i branschen äntligen enats kring hur lyssnarstatistik ska beräknas.”

Bowtie

”Vi är oerhört glada att vi funnit en plattform som möjliggör att vi kan ansluta oss till Poddindex. Vi ser detta som ett led i att skapa mer transparens i podcastbranschen och detta öppnar upp för att fler aktörer kommer att kunna ansluta sig till Poddindex framåt. Pod.space är ett alternativ för alla de podcastkreatörer som vill arbeta fristående från de större mediehusen, och det är en spännande utmanare till de stora internationella plattformarna.

Felicia Lagerwall, Make Sense Media

” Äntligen får vi in ännu en poddistributör och fler poddar som publicerar sina siffror på Poddindex som är Sveriges officiella räckviddsvaluta för poddar”

”Vi på Sveriges Annonsörer ser fram mot samarbetet med Pod.space och Make Sense Media och det är kul att få in räckviddssiffror för deras populära poddar till Poddindex”

”Det är bra för hela branschen med fler alternativ som alla poddkreatörer kan välja mellan när de vill redovisa korrekta siffror för hur många som lyssnat på deras podd via en gemensam mätstandard för branschen”

Peter Mackhé Sveriges Annonsörer

Relaterade artiklar

Idag öppnar bidragsinlämningen till 100-wattaren 2023 – välkommen att tävla med din kommunikation som gett effekt!

Från och med idag går det att skicka in bidrag till 100-wattaren 2023, tävlingen som belönar kommunikationsinsatser med bevisad effekt. Tävlingsbidragen i 100-wattaren bidrar även till forskning för att fördjupa kunskapen om marknadsföring…

Lagom mix skapar bäst effekt: visar ny forskningsrapport

Sveriges Annonsörer och NoA Consultings genomför varje år en studie för att hitta gemensamma nämnare hos kampanjer som har skapat bäst effekt i Sverige och som visat detta genom att tävla i 100-wattaren.…

Vill du engagera dig i något av våra branschinitiativ?  

Vi öppnar nu upp för fler medlemmar att engagera sig i något av våra branschinitiativ inom Sveriges Annonsörer. Läs mer om initiativen, vad vi jobbar med och vem du ska kontakta om du…

Nu börjar Digital Services Act att gälla för de största plattformarna – ger användare bättre trygghet och transparens 

Från och med nu måste sjutton mycket stora plattformar som Facebook, Linkedin, Google Play, Youtube, med flera samt de två större sökmotorerna Bing och Google search uppfylla sina skyldigheter enligt DSA – Digital…
Fler artiklar