En ny poddistributör samt en poddaktör ansluter sig till Poddindex efter en tids validering av data samt granskning av siffror.

Pod.space – som ägs av Bowtie  AB – samt Make Sense Media med Felicia Lagerwall som har poddarna Filip och Fredrik, Pillowtalk, Veckans Bläcka, Parnevik & Engblom, Nu ska du få höra, med Malin och Anitha med flera börjar nu publicera sina siffror på Poddindex tillsammans med Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och Nent som har varit med i Poddindex sedan lanseringen 2017.

Poddindex är än så länge världens enda gemensamma räckviddsmätning för poddar där man får siffror på hur många unika som lyssnat varje vecka och hur många avsnitt man lyssnat på så att man kan se hur stort annonslagret är på respektive podd samt hos poddnätverken. Norge arbetar i dagsläget med att få fram en gemensam mätning för poddar och det pågår även liknade initiativ i andra delar i världen, vilket är bra för poddmediet och alla annonsörer som vill annonsera i det nya heta mediet.

Certifieringsteamet har gått igenom data från Pod.space och har under en tid testat importer av data till Poddindex samt granskat siffror för certifieringen till Poddindex.

Även andra poddaktörer får nu ännu ett alternativ till att välja mellan om de vill publicera sina siffror på Poddindex. Vilket skapar möjligheter för ännu bättre transparens samt ordning och reda på de siffror som presenteras när man pratar om hur många som lyssnat på de poddar som finns i Sverige.

”Vi startade Pod.space sommaren 2018 och har sedan dess tillsammans med ett fåtal stora poddar testat tjänsten inför en bredare lansering under 2019. Att redan nu kunna erbjuda våra svenska kreatörer ett rättvist mätinstrument för lyssnarsiffror är fantastiskt roligt. Det känns även som ett viktigt steg i helt rätt riktning när vi i branschen äntligen enats kring hur lyssnarstatistik ska beräknas.”

Bowtie

”Vi är oerhört glada att vi funnit en plattform som möjliggör att vi kan ansluta oss till Poddindex. Vi ser detta som ett led i att skapa mer transparens i podcastbranschen och detta öppnar upp för att fler aktörer kommer att kunna ansluta sig till Poddindex framåt. Pod.space är ett alternativ för alla de podcastkreatörer som vill arbeta fristående från de större mediehusen, och det är en spännande utmanare till de stora internationella plattformarna.

Felicia Lagerwall, Make Sense Media

” Äntligen får vi in ännu en poddistributör och fler poddar som publicerar sina siffror på Poddindex som är Sveriges officiella räckviddsvaluta för poddar”

”Vi på Sveriges Annonsörer ser fram mot samarbetet med Pod.space och Make Sense Media och det är kul att få in räckviddssiffror för deras populära poddar till Poddindex”

”Det är bra för hela branschen med fler alternativ som alla poddkreatörer kan välja mellan när de vill redovisa korrekta siffror för hur många som lyssnat på deras podd via en gemensam mätstandard för branschen”

Peter Mackhé Sveriges Annonsörer

Relaterade artiklar

Sveriges Annonsörer vinner internationellt pris på WFA President Award för Campus Marketing

Sveriges Annonsörer har återigen fått internationell erkännande genom att vinna det prestigefyllda WFA President Award för sitt banbrytande kunskapsprogram, Campus Marketing. Prisutdelningen ägde rum igår kväll och lyfter fram det betydande arbete som…

Siffrorna som visar att reklam är lönsamt

141 varumärken i 14 kategorier. Drygt 20 miljarder kronor i mediainvesteringar över tre år. 10 olika huvudmedier. 5 olika konsultgrupper. Det är svårt att inte bli imponerad av dataunderlaget som ligger till grund…

Välkommen på vårt årsmöte den 22 maj

Sveriges Annonsörer kallar till årsmöte. Missa inte möjligheten att som medlem göra din röst hörd. Årsmötet är exklusivt för dig som medlem i Sveriges Annonsörer.

Green Claims direktivet – uppdatering från lagstiftningsprocessen

Vi har tidigare rapporterat om den föreslagna nya EU-lagen – Green claims direktivet. Eftersom det snarare är regel än undantag att ett ursprungligt förslag ändras innan det klubbas igenom som slutgiltigt tar denna…
Fler artiklar