Marie Wedin

Bidragsinlämningen i 100-wattaren är i full gång och våra jurymedlemmar väntar ivrigt på att få utse den kommunikation som skapat bäst effekt under året. Vi har snackat med Marie Wedin, marknadsdirektör på Coop och juryordförande i kategorierna ”Internationellt” och ”Strategisk design”

Hur känner du inför juryuppdraget?

”Jag ser mycket fram emot det! Coop har varit nominerat i 100-wattaren varje år sedan 2017, men då har jag suttit från sidan och naturligtvis haft mycket åsikter om vem som borde vinna. I år är första gången som jag sitter juryn, och det ska bli väldigt roligt att få ta del av all fakta om bidragen som man inte har tillgång till annars.”

Utifrån din bakgrund och erfarenhet, vad ser du som ditt främsta bidrag i juryarbetet?

”Jag tror att det är min kombinerade erfarenhet av varumärke-, analys- och kommunikationsarbete, både från många år på byråsidan och från mitt nuvarande arbete, där jag de senaste fem åren har haft det yttersta ansvaret för effekten av våra marknadsinvesteringar.”

Hur ser du på det nya tävlingsupplägget, med ett nytt och mer standardiserat tävlingsformulär?

”Jag tror det blir jättebra, med mer fokus på verkliga resultat och mindre på utformningen av caset. Det blir mindre subjektiva och mer rättvisa bedömningar.”

Du har själv tävlat i 100-wattaren flera gånger. Vad är ditt bästa minne?

”Jag älskar tävlingar, så mitt bästa minne av 100-wattaren är själva galakvällarna med all spänning och förväntan som ligger i luften när resultaten presenteras. Sådana kvällar, när man får tävla i sitt jobb, är otroligt roliga!”

Till sist, vad är ditt bästa tips till den som tävlar i 100-wattaren?

”Var så tydlig och konkret du bara kan i presentationen av resultaten, och ta tillvara på den kunskap du får genom att fylla i tävlingsformuläret, för man lär sig ofta jättemycket av det. Ta god tid på dig att gå igenom bidraget tillsammans med ditt team och med byrån. Dels lär du dig vad som var bra och vad som skulle kunna bli bättre, dels ökar du chansen att göra ett ännu bättre resultat inför nästa års tävling. Jag tror inte att så många tar sig tiden, man är ofta stressad inför inlämningen, men jag rekommenderar verkligen att man försöker göra det.”

Om kategorin ”Internationellt”:
Här tävlar case som är producerade i Sverige men exponerade utomlands. Det kan var en enhet eller en kampanj som har exponerats i ett eller flera länder i Europa eller övriga världen. Här tävlar även multinationella case som anpassats till den svenska marknaden.

Om kategorin ”Strategisk design”:
Här tävlar bidrag som bygger på långsiktig, insiktsbaserad och målinriktad strategisk design, t ex identitetsprogram för ett företag/organisation eller förpackningsdesign. Bidrag ska ha publicerats mellan åren 2017–2020.

Läs mer och tävla i 100-wattaren 2020 senast 21 oktober här

Relaterade artiklar

Sveriges Annonsörer vinner internationellt pris på WFA President Award för Campus Marketing

Sveriges Annonsörer har återigen fått internationell erkännande genom att vinna det prestigefyllda WFA President Award för sitt banbrytande kunskapsprogram, Campus Marketing. Prisutdelningen ägde rum igår kväll och lyfter fram det betydande arbete som…

Siffrorna som visar att reklam är lönsamt

141 varumärken i 14 kategorier. Drygt 20 miljarder kronor i mediainvesteringar över tre år. 10 olika huvudmedier. 5 olika konsultgrupper. Det är svårt att inte bli imponerad av dataunderlaget som ligger till grund…

Välkommen på vårt årsmöte den 22 maj

Sveriges Annonsörer kallar till årsmöte. Missa inte möjligheten att som medlem göra din röst hörd. Årsmötet är exklusivt för dig som medlem i Sveriges Annonsörer.

Green Claims direktivet – uppdatering från lagstiftningsprocessen

Vi har tidigare rapporterat om den föreslagna nya EU-lagen – Green claims direktivet. Eftersom det snarare är regel än undantag att ett ursprungligt förslag ändras innan det klubbas igenom som slutgiltigt tar denna…
Fler artiklar