Gina Azaric, marknadschef på Telia, är ny ledamot i Sveriges Annonsörers styrelse. Med sin långa erfarenhet från olika branscher och bolag vill hon nu bidra till det hon kallar ”den heliga treenigheten”.

Välkommen! Varför väljer du att engagera dig i Sveriges Annonsörer?

”Jag tycker att det är superviktigt att vi har en oberoende intresseorganisation som verkar för sund och hållbar marknadsföring, och kombinerar det med att driva den viktiga frågan om effekt. Det är en helig treenighet, som jag vill bidra till.”

Vad blir ditt viktigaste bidrag i styrelsearbetet?

”Jag har verkat i flera olika branscher, både i stora och små bolag, och har flera olika perspektiv med mig in. Dessutom har jag arbetat mycket med effektfrågan tidigare, så det blir de främsta bidragen. Mina erfarenheter från det digitala landskapet, som ju påverkar oss marknadsförare otroligt mycket, i allt från uttryck till köp, kan också komma till nytta. Att jag representerar en stor aktör som Telia, som ju faktiskt samlar flera branscher i ett och samma bolag, kan förhoppningsvis också ge värdefulla insikter.”

Sveriges Annonsörers fokus är sund och ansvarsfull marknadsföring som ger effekt. Hur ser du på effektfrågan?

”Ingen skulle vilja spela en fotbollsmatch utan att få veta om man har gjort mål eller inte. Hur skulle det kännas att gå av planen utan den informationen? Så effektfrågan är väldigt central, tycker jag, och för mig handlar den mycket om utveckling och lärande. Medielandskapet förändras, människors beteende förändras, det är en konstant förändring, och det ser jag positivt på.”

Hur tror du att Sveriges Annonsörer kan stötta din egen organisation Telia?

”Det handlar främst om utveckling och lärande, att vi lär oss av andra i nätverket och av andra branscher. Till exempel har vi mycket att lära från e-handeln, som är duktiga på att bygga upp egna communities. Jag är väldigt intresserad av hur man får till en löpande dialog med människor kring ett varumärke.”

Till sist, hur laddar du batterierna i sommar inför den kommande hösten?

”Jag är yoga- och meditationslärare, så jag ska både utöva yoga på egen hand och hålla i utomhusyoga med deltagare. För några år sen startade jag ”Yoga For Good” som går ut på att yoga och samtidigt göra gott för kvinnor i tredje världen genom att donera pengar till Hungerprojektet. Utöver yogan tänker jag vara vid havet på västkusten.”

Om Gina Azaric:
Gina Azaric är marknadschef på Telia sedan 2019 och har tidigare varit marknadschef på bland annat Kicks och på 3 Sverige. Hon är medlem i Sveriges Annonsörers styrelse sedan maj 2020.
Relaterade artiklar

Idag öppnar bidragsinlämningen till 100-wattaren 2023 – välkommen att tävla med din kommunikation som gett effekt!

Från och med idag går det att skicka in bidrag till 100-wattaren 2023, tävlingen som belönar kommunikationsinsatser med bevisad effekt. Tävlingsbidragen i 100-wattaren bidrar även till forskning för att fördjupa kunskapen om marknadsföring…

Lagom mix skapar bäst effekt: visar ny forskningsrapport

Sveriges Annonsörer och NoA Consultings genomför varje år en studie för att hitta gemensamma nämnare hos kampanjer som har skapat bäst effekt i Sverige och som visat detta genom att tävla i 100-wattaren.…

Vill du engagera dig i något av våra branschinitiativ?  

Vi öppnar nu upp för fler medlemmar att engagera sig i något av våra branschinitiativ inom Sveriges Annonsörer. Läs mer om initiativen, vad vi jobbar med och vem du ska kontakta om du…

Nu börjar Digital Services Act att gälla för de största plattformarna – ger användare bättre trygghet och transparens 

Från och med nu måste sjutton mycket stora plattformar som Facebook, Linkedin, Google Play, Youtube, med flera samt de två större sökmotorerna Bing och Google search uppfylla sina skyldigheter enligt DSA – Digital…
Fler artiklar