Den 9 januari förstärktes vår marknadsjuridiska rådgivning med Jakob Rönnerbäck. Jakob kommer senast från Stiftelsen Reklamombudsmannen där han arbetat som jurist. Jakob kommer att bidra med stor kunskap om marknadsföringsjuridik och bli ett härligt tillskott till vårt fantastiska team på Sveriges Annonsörer.

Vi ställde 5 frågor till Jakob för att lära känna honom lite bättre:


Varför ville du börja jobba hos Sveriges Annonsörer?
Reklam är en viktig kraft för företag som vill nå genom bruset och nå såväl nya som tidigare kunder. Ibland möts dock annonsörer av en djungel av olika juridiska frågor, det kan exempelvis röra regler för miljöpåståenden eller för prisangivelser. Att få möjlighet att direkt hjälpa marknadsförare att hitta juridiska lösningar har lockat mig. Utöver den juridiska rådgivningen gör Sveriges Annonsörer mycket annat spännande och det inom ett stort antal viktiga områden för branschen, inte minst initiativen om dataetik och hållbarhet.

Vad gör du när du inte jobbar?
Utöver att umgås med vänner och familj så gillar jag att spela badminton, gå på konserter och att strosa runt på stadens museum. Ni kan även hitta mig på läktaren när Hammarby spelar fotboll.

Var bor du?
Jag bor i en lägenhet på Södermalm sedan några år tillbaka efter att ha bott i Uppsala under studietiden.

Vart går din drömresa?
Just nu skulle jag gärna resa till Neapel, en stad med rik historia och ett häftigt fotbollslag.

Berätta något om dig som inte så många vet.
Jag saknar än så länge körkort, men jobbar på det! Förhoppningsvis blir det en road trip genom Sverige i sommar – med mig bakom ratten.

Vill du komma i kontakt med Jakob:

[email protected]
0761-39 32 80

Ta hjälp av våra jurister

Kontakta våra jurister när du vill undvika obehagliga juridiska överraskningar i ditt arbete med marknadskommunikation. Den marknadsjuridiska rådgivningstjänsten är exklusiv och ingår i ert medlemskap.
Relaterade artiklar

Träffa oss i Almedalen!

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg! Sveriges Annonsörer är på plats under hela veckan för att prata om marknad- och kommunikationsbranschens viktigaste frågor.

Lansering av globalt ramverk för att mäta medias koldioxidutsläpp samt en guide för hållbara medieköp

Igår lanserades Global Media Sustainability Framework som är en global branschstandard för att få jämförbara mätningar av utsläpp av växthusgaser (GHG) från digital, tv, tryck, ljud, utomhus och bioreklam.

”Today’s best” från Cannes med Hanna Riberdahl

Cannes Lions 2024 är i gång (17-21 juni). Vd Hanna Riberdahl och eventansvarig Ulrika Strallhofer är på plats och rapporterar "dagens bästa" ur marknadsförarens perspektiv.

Får konst visas i reklam?

Det är inte helt ovanligt att konstverk används i reklammaterial. Men hur får man som marknadsförare använda upphovsrättsligt skyddad konst i marknadsföring? Den frågan reder vi ut i denna artikel. Tillsammans med Konstnärernas…
Fler artiklar